Tadej Zevnik (rojen leta 1991), podjetnik in avtor knjige Svoboden v srcu, si je že zgodaj v mladosti upal stopiti na svojo pot, pot nepredvidljivih vzponov in padcev; predvsem pa je stopil na pot sledenju svojemu srcu, kar je bilo dostikrat v nasprotju s pričakovanji družbe in okolja, v katerem je odraščal.

Tadej je predan iskalec bistva, resnice ali kot to imenuje sam, svobode v srcu. Ne želi biti terapevt, guru, duhovni vodja ali kaj podobnega, iskreno želi, da bi ljudje slišali in razumeli drug drugega. Predvsem pa, da bi starši razumeli svoje otroke, jih slišali in podprli v tem, kar otroci v resnici so in kar lahko postanejo.

Extreme Sports Biking
Snowboarding

Njegova zgodba se začne kot zgodba mnogih mladih, ki iščejo svoj zakaj, svoj namen, svoje poslanstvo v življenju. Neskladje, ki ga je čutil med svojim notranjim svetom, svojimi odnosnimi potrebami in tem, kar so mu starši s svojimi najboljšimi nameni lahko dali, je bilo zanj pretežko, da bi ostal z njim sam. Preko pasivnih vedenj, je ugotovil, da to ni pot, ki ga bo peljala do rešitve. Iskal je naprej in prišel do ljudi, ki so mu pomagali na njegovi poti osebne rasti. Prišel je do ugotovitve, da karkoli počnemo v življenju, lahko zares dobro počnemo šele takrat, ko najdemo svobodo v srcu, ko smo zares usklajeni sami s sabo.

Občutite navdušenje
 

Moji intervjuji

Gledaj me na youtube
Vaše povratne informacije

Mnenja o knjigi Svoboden v srcu

Enostavna, a zelo globoka knjiga. Knjiga, ki iz neznanja išče znanje. Znanje in razumevanje o zaupanju vase in v druge. Knjiga, ki odpira, podpira in povezuje. Knjiga, ki bralca nasmeji in zabava. Moram priznati, presenetila me je. Na prvi pogled mi je delovala kot še en priročnik. Srce z naslovnice in zelo močan naslov sta me pritegnila, a hkrati ustvarila pomislek, da gre še za eno knjigo, ki si nadeja izkoriščati simboliko za uspešno prodajo. A že po uvodu sem spoznal, da naslov in srce nista v knjigi po naključju. Avtor se direktno, brez leporečenja dotakne srčike, izvora, tistega najranljivejšega, a hkrati najmočnejšega dela našega življenja – otroštva. Občutek imam, da bi po vsakem odstavku lahko razmišljal še naprej. Vsaka beseda, vsak stavek je napisan z določenim namenom. Tako skriva v sebi tudi nekaj skrivnostnosti. Odpira zanimanje. Kaj je še naprej? Jezik in besede lepo tečejo, čuti se povezanost napisanega. Kot da je bilo celotno besedilo napisano naenkrat. Ob branju je opaziti vrednote: zaupanje, radost, sprememba, možnost, razumevanje, varnost, potencial, iskrenost, upanje. Tadej ima občutek za podano, zna dozirati, odpira vprašanja. Občutek imam, da posluša bralca. Ob branju se bralec počuti varno. Občutek imam, da nisem sam, da je nekdo ob meni. Zdaj vem, da je to knjiga, ki jo bom lahko še večkrat prebral. Hvala, Tadej.

Uroš Ferlin, Hekanje časa

Tadej je živel dokaj povprečno življenje mladostnika. Iskanje po več in potreba po pozornosti sta ga privedla v slabo družbo. Ker ni našel globljega smisla, se je odločil, da bo temu naredil konec. In takrat se je zgodil čudež. Čudež, ki mu lahko rečemo tudi razumevanje življenja. Čudež, ki je neko povprečno zgodbo spremenil v radost, veselje, ljubezen …

Tadej je poleg veličine življenja začutil, da lahko s svojo zgodbo razblini meglo povprečnosti, nerganja, izgovorov tudi pri drugih ljudeh – če je lahko on, lahko vsak.

Iza Login, Outfit7

Knjiga, ki je kar ne moreš izpustiti iz rok in bi jo kar bral!
Izredno zanimivo je, da se zdi, kot da bi bral tri zgodbe: avtorjevo avtobiografijo vse od njegovih ranih let; knjigo o osebni rasti, o tem, kako in na kakšen način lahko oplemenitimo svoje življenje; in nenazadnje svojo lastno zgodbo, ki jo podoživljaš vmes med branjem.

Knjiga, ki odpira tisti prostor med vrsticami – za nekaj več. Vsekakor vredna branja!

Zvonka Poje, Teologinja